Proverite kako su se kompanije iz Centralne i Istočne Evrope koje su svrstane u TOP 500 oporavile od pandemije.

14. izdanje studije TOP 500 za Centralnu i Istočnu Evropu pruža uvid u budućnost i rezimira ekonomsku aktivnost regiona za prethodnu godinu. 2021. godina donela je povoljno okruženje kako za privrede tako i za najveća preduzeća u Centralnoj i Istočnoj Evropi (CEE). Iako je i dalje suočena sa izazovima pandemije Covid-19, ekonomska aktivnost se oporavila od pada u 2020. godini. Kao rezultat toga, 500 najvećih preduzeća u regionu zabeležilo je rast prihoda i veće profite.

Centralno Istočna Evropa oporavila se brže od većine svojih ključnih trgovinskih partnera. Dok je region Centralne i Istočne Evrope zabeležio blažu recesiju u 2020. godini sa prosečnim rastom BDP-a koji je dostigao -3.7% u poređenju sa -5.5% u Zapadnoj Evropi, oporavak Centralne i Istočne Evrope u 2021. je takođe bio impresivniji, dostigavši 5,7% u poređenju sa 4,7% u Zapadnoj Evropi.

Naša publikacija je besplatna.

Jednostavno je preuzmite popunjavanjem obrasca sa desne strane.

Da li ste zabrinuti za kreditnu sposobnost Vaših partnera u kontekstu trenutne krize?

Potreban Vam je bolji uvid u Vaše partnere, kako u zemlji tako i u inostranstvu? Za više informacija o proizvodima za izgradnju i praćenje Vašeg poslovanja, kontaktirajte nas na:
Da li želite da saznate više o Coface-u i kako Vam možemo pomoći u poslovanju u Centralnoj i Istočnoj Evropi? Posetite našu lokalnu veb stranicu. Visit our local website.
Slažem se da kompanija COFACE sakuplja, obradjuje i koristi moje lične podatke.Ovu saglasnost moguće je opozvati u bilo kom trenutku.